Tuesday, March 30, 2010

kebakaran!!

ingatkan, zaman sekolah-sekolah dulu je nak ade fire drill. skang da msuk college pn ade jugak? haishh. anyway, bila da kata ade fire drill, of course la class pun x de kan? or so i thought la. hehe.

today, we were scheduled to have the fire drill at about 10.30a.m which is right in the middle of my maths class. in the beginning, all of us thought that someone's phone was ringing. kringgg, kringggg, kringgg! but bunyi fire alarm rpenye.*dala slow gile bunyi loceng, nasib baik dengar.* seronok bila tengok Ms K tak sempat nak habiskan mengajar. dye pun excited nak fire drill rupenye! ape lagi, ramai2 serbu sunway pnye field laaaa. i ni dala consider pemalas bab2 berkumpul ramai2 ney, tapi dah sebab terpaksa.. kenalah ikutkan jugak. pak cik polis siap main kejar2 lagi, tak nak bagi student lari gi pyramid.

bila step aje kat padang tu, alamakkkkkkk. basah pulak. and, they said that the fire drill usually lasted for about an hour. semput makcik bedah dengar, taw tak? yang penting, apabila my housemates and i nampak Ms K yang turut sama mahu meloloskan diri, ape lagi..... grab the chance la!

in the end, duduk kat padang tak sampai lima minit. the rest of the two hours, we were eating at ayam penyet. hahaha. kenyang2, balik college balik naek shuttle bus. aikkkk. baru tersedar dah miss one class rupenye. ni sume fire drill pnye pasal. ;)

No comments: